Neden ilaçlama yaptırmalıyız;
Haşerelerin çevreye vereceği fiziksel ve görsel zararları engellemek ve ortamdaki böceklerin, gıda maddelerine mikrop bulaştırmasını engellemek için ilaçlama yaptırmalıyız.

Bu işi profesyönel bir ekibe yaptırmak sizler açısından en sağlıklısı olacaktır.Aksi taktirde çeşitli sağlık problemleriyle karşılabilirsiniz.Hatta yanlış ilaçlama ölüme sebebiyet verebilir.Faaliyet belgesi olmayan işletmelere ilaçlama yaptırmayınız.

Ev, iş yeri, hastane, arazi ve birçok işletmelere ilaçlama yapılabilmektedir.Haşerenin türüne göre kokulu, kokusuz ilaçlama uygulanmaktadır.

Akrep ilaçlama


Akrep boyu 5-10 cm arasında değişen hayvanlardır.Akreplerin büyüklükleri türlülerine göre değişiklik gösterir.Dünyada 500 den fazla akrep türü bulunmaktadır.Bulunan fosillerde akreplerin 400 milyon yıldır yaşadığı anlaşılmıştır.Akrepler yalnız yaşamayı seven canlılardır.

Akrep gündüzleri pek ortada görünmez.Çiftleşme zamanlarında bir araya gelirler.Çiftleşmeri kuyruklarını birbirini dolamalarıyla meydana gelir.Eğer erkek akrep çiftleşmeden sonra hızlı davranıp kaçamaz ise dişi akrebe yem olur.Dişi akrep yumurtaları içinde büyütür.

Akrep lerin zehirleri çok etkilidir.Çoğu zaman akrep sokması nda insan hayatına mani olabilir.Akrep tarafından sokulan bir kişi 7 saat içerisinde hayatını kaybedebilir.

Akrep ile mücadele;

Akrep ler genel olarak moloz yığınlarında, kiremit ve çatı aralarında, depolarda, yatak altlarında bulunur.Sıcak bölgelerde yaşayan akrep ler çok daha zehirlidir.

Akrep etçil beslenen bir hayvandır.Avını sokarak zehrini enjekte eder ve etkisiz hale getirir.Akrep kıskaçları yardımıyla avını parçalara ayırarak yer.Akrebin ağız yapısı küçük olduğundan avını yemesi bir hayli zaman alır.Akrep uzun zaman açlığa ve susuzluğa dayanabilir.

Akrep canlısı en zor mücadele edilen canlıdır.Akrep kendini tehlikede hissetiği an sokar ve zehrini salgılar.Akrep ile kesin sonuç almak için kokulu ilaçlama yapılır.

UYARI: Akrep gördüğünüz zaman kesinlikle öldürmeye çalışmayın.Hemen bizi arayarak yardım isteyin.Bir akrep ölüsü diğer akrep leri çekebilir.Başarız öldürme girişimi sonucunda akrep saldırganlaşabilir.
 
ankara ilaçlama