Neden ilaçlama yaptırmalıyız;
Haşerelerin çevreye vereceği fiziksel ve görsel zararları engellemek ve ortamdaki böceklerin, gıda maddelerine mikrop bulaştırmasını engellemek için ilaçlama yaptırmalıyız.

Bu işi profesyönel bir ekibe yaptırmak sizler açısından en sağlıklısı olacaktır.Aksi taktirde çeşitli sağlık problemleriyle karşılabilirsiniz.Hatta yanlış ilaçlama ölüme sebebiyet verebilir.Faaliyet belgesi olmayan işletmelere ilaçlama yaptırmayınız.

Ev, iş yeri, hastane, arazi ve birçok işletmelere ilaçlama yapılabilmektedir.Haşerenin türüne göre kokulu, kokusuz ilaçlama uygulanmaktadır.

Hamam Böceği

Hamam böcekleri, eklem bacaklı böceklerin en küçük türüdür. 3 ayağı ve kafa kısmında bir çift anteleri bulunur. Vücudunda sert bir kabuktan oluşan kanatları vardır. Ancak kanatlarını uçmak için kullanmazlar.Çok seri hareket eden hamam böcekleri ulaşımını yürüyerek yaparlar ve saatte bir kaç km yol katedebilirler.

Hamam böcekleri, türlerine göre farklılık göstermekte olup, ortalama boylar 3-4 cm civarındadır.

Vücutlarında bulunan radar sistemi ile, yiyeceğin yerini rahatca tesbit edebilirler.Kendilere yaklaşan tehlikeleride radarı sayesinde kolayca tesbit edip savunmaya geçebilirler.Dünyada bilinen yaklaşık 5000 hamam böceği türü vardır.

Hamam böcekleri insanlara ısırarak zarar vermezler.Ancak taşıdıkları mikroplar yüzünden hastalık bulaştırabilirler.
Hamam böcekleri ısığa hassas olduklarından gece dolaşırlar.Yiyeceklerini gece bulurlar.Yiyecek yemeden 40 gün civarından yaşamlarını sürdürebilirler.


Hamam böceği ilaçlama

Böceğin yoğunluğa göre jel ilaç kullanılır.Böcek sayısı çok ise sıvı ilaçlama yöntemine başvurulur.
 
ankara ilaçlama