Neden ilaçlama yaptırmalıyız;
Haşerelerin çevreye vereceği fiziksel ve görsel zararları engellemek ve ortamdaki böceklerin, gıda maddelerine mikrop bulaştırmasını engellemek için ilaçlama yaptırmalıyız.

Bu işi profesyönel bir ekibe yaptırmak sizler açısından en sağlıklısı olacaktır.Aksi taktirde çeşitli sağlık problemleriyle karşılabilirsiniz.Hatta yanlış ilaçlama ölüme sebebiyet verebilir.Faaliyet belgesi olmayan işletmelere ilaçlama yaptırmayınız.

Ev, iş yeri, hastane, arazi ve birçok işletmelere ilaçlama yapılabilmektedir.Haşerenin türüne göre kokulu, kokusuz ilaçlama uygulanmaktadır.

Karınca ilaçlama


Karınca dünyanın en kalabalık böcek türüdür.Yaşadığı ortama göre yapıları değişiklik gösterir.Karınca yuvasını ağaç kovuğuna, toprak altına ve kaya altlarına yapar.Karıncalar, yuvası içerisinde toplu bir şekilde yaşayan böcek türleridir.Her karıncanın ayrı ayrı görevi bulunur.

Karınca vücudunda altı tane ayak vardır.Baş kısımlarında iki anten ver bir göz bulunur.Ağız kısmı kesici olan karıncaların bu kısımlarda iki tane kıskacı vardır.Karıncaların renkleri ve büyüklüğü yaşadığı iklime göre değişiklik gösterir.

Karıncalar üretken, hızlı ve çalışkandırlar.Karıncanın boyun ve bel kısmı incedir.Karıncaların besleme şekli otçul ve etçil olarak değişiklik gösterir.Karınca kolonilerinin başında ana karınca bulunur.Koloni üyelerine göre daha yapılıdır.Ana karıncaları, diğer karıncalardan ayıran bir özellik ise kanatlı olmasıdır.

Karınca kolonilerinde milyonlarca karınca bulunabilir.Karıncalar gece gündüz durmaksızın çalışabilirler.Görünüş olarak güçsüz gibi görünen karıncalar, kendi ağırlığının 10 kat fazlasını kolaylıkla taşıyabilirler.

Karıncalar dışarıdan topladıkları yapraklar ve evlerden topladıkları yemek artıklarını yuvalarına götürüp, depolarına koyarlar.Yaz boyu bu depolarda yiyeceklerini muhafaza edip kışın tüketime başlarlar.


Karıncalar neden evimize gelir?

Karıncalar besin aramak amacıyla ev, işyeri, bahçe vb yerlere gelirler.Yiyeceğin kaynağını bulan karıncalar diğer karıncalara haber vererek yiyeceklerinize ortak olurlar.

Karıncalarla mücadele;

Karınca zehirli bir böcek değildir.Ancak insanları ısırabilirler.Mikrop ve bakteri taşıyan karınca dışkısını veya salyasını açıkta kalan besinlerin üzerine bırakırsa hastalıklar meydana gelebilir.

Karınca ilaçlama sında sıvı kokusuz ilaç kullanılır.Karınca sayısı çoksa kokulu duman ilaç yöntemine başvurulur.
 
ankara ilaçlama